Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

ΕΠΑΝΑΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΑΕΡΟΠΟΣ (Β ΚΥΚΛΟΣ)


ΕΠΑΝΑΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ Ο ΑΕΡΟΠΟΣ (Β ΚΥΚΛΟΣ)

Ολοκληρώνοντας τον πρώτο κύκλο της κυκλοφορίας του το περιοδικο, συμπληρώνοντας 15 συνεχή έτη με 88 τεύχη, προχωράει στο Β κύκλο του με ανανεωμένη μορφή.

Το περιοδικό ΑΕΡΟΠΟΣ με συνέπεια εδώ και 15 χρόνια προβάλλει μέσα απο τις σελίδες του τα πιο σημαντικά επιστημονικά επιτεύγματα της Ελλάδας, καταγράφει τη μυθική και ιστορική πορεία του Ελληνισμού στο χρόνο και ενισχύει τη μνήμη των Ελλήνων του κόσμου.

Ο στόχος του Β κύκλου κυκλοφορίας του περιοδικού είναι η αποκατάσταση της Ελλάδος στη σύγχρονη εποχή, ως πολιτιστικός και πνευματικός προορισμός και η διαμόρφωση μιας νέου τύπου πολυπολιτισμικής αντίληψης διεθνώς, με πυρήνα τον κοινό πανανθρώπινο χαρακτήρα που εν τέλει βασιλεύει πάνω απο τις αντινομίες.

Ένας απο τους συνεργάτες του περιοδικού θα είναι ο Εμπεδότιμος, ο οποίος σε κάθε τεύχος θα παρουσιάζει μια τεκμηριωμένη ανάπτυξη των θέσεων της Ορφικοπυθαγορείου και Πλατωνικής Φιλοσοφίας και μια ευρύτερη μελέτη βασικών Φιλοσοφικών κειμένων και εννοιών.

Η Ελληνική Φιλοσοφία αποτελεί επιστήμη και μάλιστα σε εκπληκτική ταύτιση με τις ανακαλύψεις και προσεγγίσεις της σύγχρονης Φυσικής.

Έτσι μέσα απο τα κείμενα θα αναγνωρίζονται και θα ταυτοποιούνται έννοιες όπως η θεωρία της σχετικότητας, η έννοια του χωροχρονικού συνεχούς, έννοιες κβαντικής μηχανικής, η φύση της σκοτεινής ύλης και της σκοτεινής ενέργειας, οτι το σύμπαν είναι ένα ολογραφικό φράκταλ, η λογική για την ύπαρξη των πολλαπλών συμπάντων και άλλα.

Στους αξιόλογους συνεργάτες του περιοδικού, οι οποίοι είναι σημαντικές προσωπικότητες του Ελληνισμού, συμπεριλαμβάνονται οι κ.Στράτος Θεοδοσίου, αν.καθηγητής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ο κ. Γιάννης Αλμυράντης, Διευθυντής Ερευνών του Ινστιτούτου Βιολογίας του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών "Δημόκριτος", η κ.Πολυξένη Κασδά, εικαστικός και επιμελήτρια διεθνών πολιτιστικών γεγονότων, ο Σταύρος Κιοτσέκογλου, αρχαιολόγος, μέλος ΕΤΕΠ του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας του ΔΠΘ, ο δρ.Σταμάτης Γεωργούλης, διεθνολόγος και Ειδικός Επιστήμονας του Υπ.Εσωτερικών , ο μουσικοσυνθέτης Παντελής Παυλίδης, κ.α.

Ο ΑΕΡΟΠΟΣ Β' στο εξής θα κυκλοφορεί κάθε τρίμηνο, με ένθετο μουσικό CD η DVD με μουσικές ή ταινίες που προβάλλουν το ελληνικό πνεύμα. Η τιμή του θα είναι 5 ευρώ και θα κυκλοφορεί στα περίπτερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: